Pettäminen Virtuaalitodellisuudessa – Onko se TODELLA ‘Pettämistä’?

Vuosia sitten ajatus toisesta elämästä virtuaalimaailmassa kuulosti tarinalta tieteiskirjallisuudesta.

Nykypäivänä tosin, se ympäröi meitä jatkuvasti. Virtuaalitodellisuus tuo uskomattomia kokemuksia koteihimme sekä netin vaihtoehtoiset maailmat mahdollistavat meille ideaalin olemassaolon kokemuksen, ilman todellisuuden rajoitteita.

Ajatellaan vaikka Second Lifea - Sen valtava virtuaalinen maailma on rakennettu yli 13 vuotta sitten ( yhteisöön liittyi yli miljoona jäsentä ensimmäisten kymmenen vuoden aikana ), mutta sen voittokulku jatkuu yhä. Viime kesään mennessä, yhteisöön oli liittynyt 46 miljoonaa uutta jäsentä ja joka päivä 10 000 - 12 000 ihmistä luo itselleen uuden Second Life - tilin .

Life 2.0

Ei ole vaikeaa ymmärtää miksi. Voit luoda oman avattaren, olla vuorovaikutuksessa virtuaalisissa ympäristöissä, tavata muita pelaajia ja jutella - olet käytännössä vapaa rakentamaan itsellesi täysin erillisen elämän. Second Lifen tekijät tosin painottavat että kysymys ei ole pelistä vaan jatkuvasta kokemuksesta - ilman objektiivisuuteen perustuvia rakenteita ja päämääriä. Juuri niin kuin ‘oikea’ elämä, se vain ‘on’.

Virtuaalinen todellisuus ei ole ainoastaan pakokeino omasta todellisesta elämästä, se antaa myös mahdollisuuden tavata muita ihmisiä ja rakentaa suhteita - myös sellaisten ihmisten kanssa joita ei välttämättä tapaisi muuten elämässä. Voit myös valita minkälaisen virtuaalitodellisuuden rakennat itsellesi,Second Lifen luokittelussa on olemassa kolme erilaista tasoa.

Yleistaso on ideaali nuorille pelaajille, siinä ei ole alastomuutta tai väkivaltaa ja keskitasolla löytyy jonkin verran esimerkiksi kiroilua, väkivaltaa ja alastomuutta. Aikuisten taso on tarkoitettu niille jotka etsivät esimerkiksi seksuaalista toimintaa ja väkivaltaa.

Virtuaaliseksi

Ihmiset luonnollisesti käyttävät Second Lifea suhteiden luomiseen. Onlineavioliitot eivät ole harvinaisuus ja seksiä on myös tarjolla ( pelaajan ikä varmistetaan jotta vältytään siltä että alaikäiset eivät pääse sopimattomiin toimintoihin). Ensimmäisellä parilla, Booperkit Moseley ja Shukran Fahid, jotka tapasivat Second Lifen kautta ja ovat edelleen naimisissa, on lapsia ja he ovat olleet onnellisessa parisuhteessa tapaamisestaan lähtien. On olemassa myös lukuisia muita esimerkkejä Second Lifen ‘aidon maailman’ parisuhteista.

Second Lifen sosiaalinen puoli mahdollistaa tottakai myös naimisissa oleville ja varatuille ihmisille sen että he voivat olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa virtuaalimaailmassa. He voivat näyttää ihan miltä haluavat, valita erilaisen persoonallisuuden sekä harrastaa seksiä useampien ihmisten kanssa kuin mitä he voisivat tehdä oikeassa elämässä - myös ilman tekosyiden keksimistä ja salailua.

Onko se kuitenkaan ‘pettämistä’? Onko suhde virtuaalitodellisuudessa, ilman fyysistä kontaktia, sama kuin jos olisi yhdynnässä verta ja lihaa olevan ihmisen kanssa? Kysymyksessä on melko monimutkainen asia. Vaikka kysymys ei olekaan oikeasta seksistä, tunneyhteys kahden tai useamman ihmisen välillä voi tuntua todella aidolta ja se saattaa aiheuttaa lisää ongelmia - muitakin kuin fyysiseen läheisyyteen liittyviä.

Ihmisille jotka luovat suhteita Second Lifessa ja päättävät tavata virtuaalisia kumppaneitaan oikeassa elämässä, jonkinlaiset pettymykset ovat väistämättömiä. Kun luot avattaren Second Lifeen, luot itsestäsi sen kuvan joka haluaisit olla tai keskityt parhaisiin puoliisi. Jos sinä teet itsestäsi lihaksikkaamman kuin olet, mikä estää kumppaniasi tekemästä samaa?

Kun tätä kaikkea miettii, onko reilua olettaa että se ‘oikea’ ihminen on samanlainen kuin mitä hän on virtuaalimaailmassa? Tämä filosofinen kysymys on itse asiassa helpompi kuin miltä se aluksi näyttää. Jos sinulla on suhde oikeassa elämässä jonkun kanssa, sinun on helppo muokata itsestäsi se parempi versio, ja tulla siksi ihmiseksi joksi haluat vaikka et tunne tarpeeksi jokapäiväisessä elämässä siihen mahdollisuutta. Se on vapauttava tunne.

Virtuaalimaailman edut

Antaako Second Life jännittävän vaihtoehdon niille jotka ovat jumissa onnettomissa avioliitoissa tai niille, jotka ovat iloisesti sinkkuja? Voit tavata jatkuvasti uusia ihmisiä, voit harrastaa seksiä online ja offline lukuisten kumppanien kanssa, ilman että sinun täytyy sitoutua tai ‘asettua aloillesi’ kenenkään kanssa. Kaikki ihmiset eivät halua pitkiin parisuhteisiin, joten heille mahdollisuus nauttia virtuaalisesta flirtistä ja seksistä ilman vastuuta voi olla täydellinen vaihtoehto.

Kun virtuaalimaailmat jatkavat kehittymistään ja kasvavat vieläkin suuremmiksi, ihmiset tulevat aina käyttämään niitä tavatakseen toisia, ovat he sitten varattuja tai eivät. Victoria Milan on deittiyhteisö naimisissa oleville ja varatuille ihmisille jotka haluavat salaisia tapaamisia ja suhteita ilman Second Lifen monimutkaisuutta. Vaikka virtuaalimaailmoissa on paljon etuja, ne silti vaativat sitoutumista avattaren ja tilin suhteen.

Victoria Milanissa rekisteröidyt, lataat profiiliisi kuvan ja etsit sopivia kumppaneita omalta alueeltasi sitoutumattomaan aikuisten hauskanpitoon – se on niin yksinkertaista. Se on täydellinen ratkaisu niille jotka etsivät pakokeinoa seksittömästä avioliitosta, tylsästä parisuhteesta tai niille jotka etsivät intohimoa uudelleen elämäänsä!